Polityka Prywatności

Informacje ogólne

Niniejsza Polityka Prywatności określa sposób pozyskiwania, przetwarzania oraz zabezpieczania danych osobowych w rozumieniu ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku (Dz.U. Nr 133, poz. 883 z póź. zm.) oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz.U. Nr 144, poz. 1204 z póź. zm.)
Właścicielem strony internetowej mestetyczna.pl jest Robert Wasielewski prowadzący działalność nierejestrowaną według art. 5.1. Prawa Przedsiębiorców Dz. U. 2018 poz. 646 Ustawy z dnia 6 marca 2018 r. Kontakt możliwy jest poprzez wysłanie wiadomości e-mail na wnetrzapluswww@gmail.com

§1 Definicje
Administrator – Robert Wasielewski, prowadzący stronę internetową wnetrzaplus.pl
Serwis – strona internetowa dostępna pod adresem https://www.wnetrzaplus.pl
Użytkownik – każdy podmiot, który korzysta ze Strony

§2 Dane osobowe
1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
2. Dane osobowe są pozyskiwane podczas wysyłania do nas wiadomości email.
3. Wysyłając do nas wiadomość email, wyrażasz zgodę na to, że będziemy mieli dostęp do Twoich danych, w szczególności: adresu email, imienia i nazwiska. Te dane przetwarzamy w celu kontaktu z Tobą, a podstawą przetwarzania jest Twoja zgoda wynikająca z zainicjowanego kontaktu.
4. Zawartość strony internetowej można przeglądać bez podawania jakichkolwiek danych osobowych.
5. Administrator gwarantuje poufność wszelkich przekazanych mu danych osobowych.
6. Administrator nie udostępnia danych osobowych jakimkolwiek podmiotom trzecim.
7. Dane osobowe są gromadzone z należytą starannością i odpowiednio chronione przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione.
8. Uprawnienia Użytkowników:
a) prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich zmiany, usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania
b) prawo sprzeciwu wobec ich przetwarzania
c) prawo do przenoszenia danych
d) prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych w określonym celu, w przypadku gdy Użytkownik uprzednio taką zgodę wyraził
e) prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez Administratora
Wymienione czynności można dokonać poprzez wysłanie stosownego oświadczenia na adres email: wnetrzapluswww@gmail.com
9. Administrator informuje niniejszym Użytkownika, że powierza przetwarzanie danych osobowych następującym podmiotom:
LH.pl Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Pamiątkowa 2/56, 61-512 Poznań, REGON 302693647, NIP 7831711517 – w celu przechowywania danych osobowych na serwerze.
Administrator zapewnia, że podmioty, którym powierza przetwarzanie danych osobowych podejmują wszelkie odpowiednie środki wymagane przez przepisy o ochronie danych osobowych.

§3 Pliki cookies
1. Na Stronie wykorzystywane są pliki cookies. Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, wysyłane do komputera lub innego urządzenia końcowego (np. smartfon, tablet) Użytkownika, podczas przeglądania Strony internetowej. Pliki te zapamiętują preferencje Użytkownika, co umożliwia późniejsze ulepszanie struktury i zawartości strony www.
2. Zgodę na przechowywanie lub uzyskiwanie dostępu do cookies przez Administratora, Użytkownik wyraża za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
3. Użytkownik ma możliwość rezygnacji z cookies, poprzez odpowiednią konfigurację swojej przeglądarki stron www.
4. Istniejące pliki cookies mogą być usunięte przez Użytkownika, poprzez odpowiednie funkcje przeglądarki internetowej, programy służące w tym celu lub skorzystanie z odpowiednich narzędzi dostępnych w ramach systemu operacyjnego, z którego korzysta Użytkownik.
5. Pliki cookies nie przechowują żadnych informacji o charakterze poufnym.
6. W ramach użytkowania Strony internetowej, wykorzystywane są następujące technologie rejestrujące anonimowo działania podejmowane przez Użytkownika:
a) Google Analytics – stosowane w celu analizowania statystyk Strony internetowej, m.in. liczby odwiedzających czy rodzaju używanej przez Użytkownika przeglądarki internetowej
b) Narzędzia społecznościowe – stosowane w celu udostępniania, polubienia czy podglądu profilu społecznościowego. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies następujących firm: Facebook, Google.